Dieta surowej żywności- dobre czy źle?

Moja siostra pisała artykuł na temat frutarianizmu i diety surowej żywności. W końcu zdecydowałam się krótko z tobą podzielić.
Podczas nauki przeprowadziła wywiady ze 190 przedstawicielami tego rodzaju żywności. W przeważającej części były to kobiety.
Abyś zrozumiał: w codziennym menu nie było całkowicie produktów pochodzenia zwierzęcego (w tym ryb, produktów mlecznych, jaj), 
a wiele z nich zasadniczo spożywa tylko owoce. To dobrze czy źle?

🔺 Całkowity brak białek zwierzęcych (zawiera PEŁNY zestaw aminokwasów), co oznacza, że ​​niektóre aminokwasy z kategorii „niezastąpione”
 nie dostają się do organizmu, w wyniku czego: niszczenie własnych białek, a tym samym komórek, które tworzą tkanki i narządy 
(w przybliżeniu 0,8 g białka na kg masy ciała, przy czym białko zwierzęce stanowi 50%). To pytanie jest szczególnie istotne dla rosnącego organizmu, 
w okresie dojrzewania, w czasie ciąży i laktacji, kiedy potrzebujesz jeszcze więcej białka.
🔺Niewystarczające spożycie pierwiastków śladowych i witamin, zwłaszcza: Ca, Fe, Zn, B2, D, kwas foliowy (PP), 
B12 (jak wiadomo, witamina ta występuje tylko w czerwonym mięsie). 

🔺 Nadmiar węglowodanów z owoców prowadzi do rozwoju cukrzycy. 

🔺 Brak tłuszczów zwierzęcych (i są one podstawą zdrowia reprodukcyjnego kobiet, ponieważ biorą udział w produkcji estrogenu).

🔺W przejściu do dominującego stosowania pokarmów roślinnych dochodzi do alkalizacji krwi, śluzu żołądkowego 
(co niekorzystnie uwzględnione na trawieniu, ponieważ enzymy żołądkowe wymagają kwaśnego środowiska).
kk
pexels.com
WYNIK. Fruktoryzmu i diety opartej na surowej żywności jako diety mono nie można uznać za odpowiednie odżywianie ZDROWEGO człowieka
Piękna skóra, figura i „lekkość” to zjawisko przejściowe. Można to osiągnąć w inny sposób. Pomyśl o tym, co dzieje się w twoim ciele.
 
 
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *